fbpx Handen wassen met chocozeep | Sjokolade online Overslaan en naar de inhoud gaan

Handen wassen met chocozeep

Zeep hand made van sjokolade online

DEVENTER – Veel ondernemers hebben dit voorjaar hun creativiteit de vrije loop moeten laten gaan. Zo ook IJZ en SO, een ijssalon vlakbij het station in Deventer, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn. Yasmin is een van hen en samen met eigenaar Eric Draaijer bedachten ze het ultieme cadeautje (voor jezelf of een ander) om de coronaperiode door te komen: de sjokobox.

‘Sjoko’, daar wordt toch iedereen blij van? Een doos chocolade doet het altijd goed als cadeautje. Maar met chocolade kun je meer doen. Eric: “Chocolade werd vroeger al gebruikt om je mee te wassen en wat moeten we nu doen in coronatijd? Juist, vaak je handen wassen. Dat kan nu met onze chocozeep die sierlijk verpakt, samen met een aantal mooie chocolaatjes, kan worden gekocht of worden opgestuurd als cadeautje. En dit cadeautje past gewoon door de brievenbus!” De sjokobox bestaat uit acht chocolaatjes en een groter stuk
chocoladezeep.

Van idee tot uitvoering

Toen er als gevolg van de corona-uitbraak veel minder mensen in de zaak kwamen werd al snel duidelijk dat er een plan b moest komen. “Er kwamen vrijwel geen treinreizigers en studenten bij ons in de periode dat alles stil lag. En natuurlijk ontbraken ook de dagjesmensen, want het treinverkeer lag bijna stil.” Yasmin was door dit alles bang voor haar baan. Weg omzet, weg klanten… en thuiszitten, dat kan ze niet. Ze is dol op haar werk en is dan ook vijf dagen in de week te vinden bij IJZ en SO. “Deze structuur is ze ook nodig in haar leven”, vertelt Eric. “We zijn dit voorjaar dan ook samen om de tafel gaan zitten met als vraag: wat kunnen we doen om de coronatijd door te komen? Yasmin en ik zijn beide dyslectisch, vandaar hebben we gekozen voor sjoko. Veel makkelijker!”

Er werden al chocolaatjes gemaakt bij de zaak, dus dat werd de basis van het idee.
“Chocolade is lekker en leuk om te geven. Maar er moest wat bij. Het moest echt bijzonder worden. Ineens hadden we het! Want wat is er nu belangrijk in deze tijd? Zeep! En dat kun je van chocolade maken. Ons plan werd een chocobox met een serie mooie chocolaatjes en een ‘chocoladereepzeep’. In Olst – bij de werkruimte van ABC De Cirkel, dat onder andere dagbesteding verzorgd - wordt de zeep geproduceerd, maar we liepen natuurlijk wel tegen een aantal uitdagingen aan. Wat hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de zeepgeur de chocolade overheerst?” Dat werd opgelost door de zeep af te dekken met een speciale folie dat de geur niet doorlaat. De doosjes zijn speciaal gemaakt en Drukkerij De Kroon in Olst zorgt voor een tekst naar keuze op de verpakking. Zo kun je een echt gepersonaliseerd cadeautje geven, aan een ander, maar natuurlijk ook gewoon aan jezelf.

De sjokobox is te koop bij IJZ en So en online via de website www.sjokoladeonline.nl.

naar boven